Klompkesilen en pizza’s

We mochten weer los! Klompkes van zolder, afstoffen, verven, schaven, testen… en op zaterdag 12 september was het een feit ‘Klompkesilen 2020’.

De 40 deelnemers werden verdeeld in 4 groepen. De eerste groep, van 10 deelnemers, mocht starten. ‘Boten in het water, vast houden aan de mast, lig je lekker.. en als ik aftel geeft Lisa het startsein 3-2-1’, sprak Marieke.

Er was een goede wind, de schoten stonden strak, en de klompkes zeilden naar de overkant van de vaart waar een Jurjen/ Piet en Cor stonden klaar om de klompkes uit het water te halen en de punten te bepalen.

Niet alle klompkes haalden de overkant…. sommige kregen een vlaag en hielden geen koers. Gelukkig stond Lucian met zijn boot paraat en hij hengelde samen met Jelte de uit koers geraakte bootjes uit het water.

Na 8 wedstrijden ging de jury rekenen. Na een lang beraad stond het vast wie mee mocht doen in de medalrace. In deze laatste race telden de punten dubbel!

De winnaar was Silvia, een van de nieuwe bewoners van Goingarijp. Zij had nog geen eigen klompkesileboot, dus had ze de boot van anderen geleend. Zij had in de eerste wedstrijden de klomp van Dieuwke geleend en in de medal leende ze de klomp van Jaap&Jaap. Silvia ontving van Liane, de winnaar van 2017, de wisselbeker. Een warm welkom voor Silvia.. en een trots dorp dat achter haar staat.

1. Silvia uit Goingarijp
2. Marc van Ewijk
3. Yaro Haasjes
Daarna waren er overheerlijke pizza’s bij het MFS!

Klompkesilen en pizza’s