Buiten fitness in Terkaple

Na vele keren op zaterdag buiten sporten ontstond er een idee iets aan te schaffen zodat het sporten nog leuker zou worden. Een bal? Een trampoline? Marieke en Jacqueline gingen aan de slag en kwamen uit op ‘een outdoor fitness park’.

Op zaterdag 27 november was er een ’s morgens een informatiebijeenkomst over dit ‘fitness park’. Buiten sporten heeft vele voordelen. Zien sporten, doet sporten. Sporten is goed voor je gezondheid; goed tegen stress en het verhoogt je weerstand. Je ontmoet andere dorpsbewoners en hadden we al gezegd dat je lekker buiten bent?

Marieke en Jacqueline vonden een partij, https://sports2play.nl die ons hierbij heel graag wil ondersteunen. Zij zijn in het dorp geweest en hebben vanuit hun ervaring (in Terherne en meer dorpen binnen de Fryske Marren) gekeken welke locatie een goede plek zou zijn voor dit plan. Er werd gekeken naar het voormalig schoolplein, bij de tennisbaan maar de voorkeur van deze organisatie ligt bij het speeltuintje. De mensen van Sports2Play hebben een schets gemaakt waarbij de buitenfitness in de speeltuin geïntegreerd wordt. Een sportplek letterlijk voor jong en oud.

Sports2Play is bereid om ons van start tot finish te helpen. Zij vragen de subsidie aan, zij maken het plan, zij plaatsen de toestellen, zij leggen aan dorpsbewoners uit hoe het werkt door het organiseren van workshops.

Tijdens de bijeenkomst op 27 november waren de dorpsbewoners heel enthousiast. Tevens is er draagvlak bij omwonenden, bestuur PB, bestuur MFS en het Waterpark.

Er kwam nog een aantal tips/aanbevelingen vanuit de aanwezige dorpsbewoners:

  • Vraag aan Roompot om financiële bijdrage.
  • Zet een informatiebord bij speeltuin dat o.a. stimuleert tot bijdrage
  • Creëer een schuilplek voor wind/regen
  • Vraag in Terherne naar ervaringen m.b.t. fitness park
Buiten fitness in Terkaple